Alien Covenant (FILME HD 2017)

Partea tehnica Alien Covenant (filme HD 2017)

AKA : Prometheus 2
Alien: Paradise Lost
Produs de – Twentieth Century Fox Film Corporation
Tip Ecran – wide, IMAX 2D
Distribuitorul international – 20th Century Fox
Distribuit in Romania de – Odeon Cineplex
Țara – SUA, Australia, Noua Zeelanda

 

Titlu in engleza – Alien: Covenant (2017)
Titlul in romana – Alien: Covenant (2017)
Regizor: Ridley Scott
Scenariu: Michael Green, John Logan, Jack Paglen, Dante Harper, Dan O’Bannon, Ronald Shusett

Gen: Horror, Sci-Fi, Thriller, Actiune, Suspans
Companie producatoare: Twentieth Century Fox Film Corporation
Actori principali: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup
Data premierii in Romania: 12.05.2017
Locatii de filmare: Fox Studios, Moore Park, Sydney, New South Wales, Australia

Durata: 2h 2min
Nota IMDB: 6,5/10

Rezumat film Alien Covenant (filme HD 2017)

La unsprezece ani după expediția dezastruoasă pe LV-223, din Prometheus, vasul de colonizare în spațiu, echipat cu peste 2.000 de coloniști în hibernare criogenică, stabilește un nou curs pentru planeta îndepărtată Origae-6, cu intenția de a construi o lume noua. În schimb, o transmisie inopinanta va atrage echipajul pe o mica planetă locuibilă din apropiere, care seamănă cu planeta Pământ. Membrii echipei navei Convenant decid sa exploreze noua planeta, astfel incat acestia vor trebui să facă față diverselor provocari de natura biologica, dincolo de înțelegerea lor umană. În cele din urmă, ceea ce intial ar fi trebuit sa fie o misiune exploratorie pașnică, va deveni în curând o operațiune de salvare si evadare dintr-un spatiu adânc si rece..

Parerea noastra despre Alien Covenant (filme HD 2017)

Urmand criticile fanilor filmului sau initial Alien , Prometheus în 2007, regizorul Ridley Scott a ales să-și continue seria filmele sale inovative cu un nou capitol mai tradițional de aceasta data, sub forma Alien: Covenant. Noua pelicula extinde punctele de complot și mitologia deja existente si prezentate în Prometheus, insa acestea sunt putin schimbate de la traiectoria ultimului film pentru a stabili un curs mai direct pentru conectarea cu evenimentele din primul film Alien. În timp ce Covenant se prezinta mai putin ambițios decât Prometheus în acest sens, regizorul reuseste , de asemenea, sa realizeze un film mai profund si durabil per ansamblu.
Alien: Covenant se distinge cu siguranță prin combinarea celor mai bune elemente ale filmelor anterioare Alien, oferind un proces in desfasurare a filmelor de groază / thriller si fantezie.

Noul film a regizorului Ridley Scott transmite o combinatie de emotii intre tensiune şi dezvăluiri, o productie care are toate şansele să îi satisfacă pe cei mai mulţi dintre spectatori. Spre deosebire de celelalte productii anterioare, filmul se bucura de o scenografie mai complexa, luptele cu extraterestii au loc in exteriorul si cat si in interiorul navelor, intr-un nou si nelinistitor decor al misterioasei planete.
Exista de asemenea si o abordare filozofică in noul film Alien-Convenant in ceea ce priveste ierarhia creatoriilor, pe tema supunerii, a superioritatii cat si a liberului arbitru.

Alaturi de starul incontestabil Michael Fassbender, filmul are si actori mai puţin cunoscuţi precum Billy Cudrup, Danny McBride şi Demián Bichir. Eroina principală este Katherine Waterston, foarte convingătoare în rolul lui Daniels, o expertă în teraformare.
Fara indoiala, mai bun decât Prometheus, dar încă departe de trilogia originală, Alien-Covenant vine şi cu o promisiune extrem de ofertantă pentru un nou sequel. Iar faptul că aceste se numeşte Alien: Awakening sună mult mai ameninţător o dată ce ai văzut Covenant.
Alien: Covenant a fost filmul conceput în mod clar cu intenția de a aborda criticile lui Prometheus, dar a continuat să dezvolte în același timp temele complotului acestei productii. Rezultatul este un plus valoare pentru intreg ciclu Alien, care se prezinta el insusi ca un film englezesc / film de groază , ( in ciuda faptului ca ruleaza ca fiind parte a colecției de „Marile Hituri” din seria Alien, în anumite momente).

Concluzie:

Per total filmul se prezinta ca fiind o combinatie de thrilller/horror/Sci-fi, coloana sonora este super, reusind sa iti dea senzatia ca te uiti la Alien 1979, iar finalul lasa loc de continuare ; Alien-Convevant lasă impresia unei « uși deschise » pentru o altă productie (așa cum a făcut-o și Prometheus) – dar, deoarece regizorul Scott Ridley nu pare să aibă prea multe idei noi despre ce să facă cu această franciză, ar fi mai potrivit să termine ultimul capitol din trilogia Alien (care leagă Prometheus și primul Alien în cele din urmă) .