Dunkirk – film hd din 2017

dunkirk filme hd 2017

Partea tehnica a filmului Dunkirk 2017

AKA – Bodega Bay

Produs de – Warner Bros.

Tip Ecran – normal, IMAX 2D

Distribuitorul international – Karo Premiere

Distribuit in Romania de – Vertical Entertainment

Țara – Marea Britanie, Olanda, Franta,SUA

Site official – Dunkirk

 

Titlu in engleza – Dunkirk

Titlul in romana – Dunkirk

Regizor: Christopher Nolan

Scenariu: Christopher Nolan

Gen:  Actiune/ Istoric / Drama/Razboi

Companie producatoare: Syncopy; Warner Bros.; Dombey Street Productions; Kaap Holland Film; Canal+ ; Ciné+ ; RatPac-Dune Entertainment

Actori principali: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy

Data premierii 21.07.2017 (Romania)

Locatii de filmare: Olanda, Franta, Marea Britaniei, Statele Unite

Durata: 107 minute

Nota IMDB: 8,3/10

Rezumat Dunkirk 2017

„Dunkirk” spune povestea unui grup de soldați aliati din Belgia, Franța și Imperiul Britanic, când se găsesc înconjurați de armata germană pe plajele din Dunkerque ; filmul urmărește povestea evacuării a peste 300 de mii de persoane, în timpul primelor etape ale celui de-al doilea război mondial.

Actiunea filmului are loc in luna mai, 1940, moment in care Germania a ajuns în Franța, capturând trupe aliate pe plajele din Dukirk. Este povestea trupelor fortelor britanice și franceze, care au fost  evacuate încet și metodic de pe plajă, folosind toate navele civile si nu numai,  care puteau fi găsite. La sfârșitul acestei misiuni eroice, 330 000 de soldați francezi, britanici, belgieni și olandezi au fost evacuați în siguranță, facand fata unei situatii foarte greu de rezistat si depasit.

In distributia filmului produs de catre Christopher Nolan si Ema Thomas, intalnim o distributie impresionanta cu actori precum Tom Hardi (pe care l-am vazut si in « Mad Max-Drumul Furiei), Kenneth Branagh, Mark Rylance, etc.

Parerea Filme HD Splay.ro despre Dunkirk 2017

Cu ultima sa ecranizare „Dunkirk”, realizatorul Christopher Nolan a reusit sa realizeze  un film diferit despre război, care se aseamana mai mult  renumitului thriller cum ar fi „Gravity” și „Mad Max: Road Fury”, decât unor genuri clasice precum „Paths of Glory” sau „Patton „.

În loc să se axeze pe complexitatea strategiei militare, ori pe generali în jurul unui birou care își planifică următorul atac, camerele regizorului Nolan raman fixate pe fețele tinere ale soldaților, în timp ce se luptă pentru a găsi o sursa de siguranță. Este unul dintre primele filme de război care sunt atât de interesate de detaliile vieții militare – căutarea de hrană, cizme sau un loc pentru a merge la baie – așa cum se întâmplă în conflictele dintre armate.

Cu siguranta ca realizatorul peliculei nu a vazut acest film ca un film de război, ci l-a privit ca o poveste de supraviețuire. La sfaturile si indrumarile prietenului sau Steven Spielberg, creatorul celebrului « Salvati soldatul Ryan », Nolan si-a lasat imaginatia libera pentru a ecraniza in mod autentic aceasta drama istorica. Spre deosebire de filmul lui Spielberg, « Dunkirk » este aproape fara sange, insa cu foarte mult suspans, iar limba suspansului este una in care nu iti poti lua privirea de pe ecran.

Privind pelicula „Salvarea soldatului Ryan”, aceast lucru l-a ajutat Nolan să înțeleagă cum să diferențieze „Dunkirk.” De acest tip de filme. Filmul se invarte in jurul pericolului fizic, a suspansului, nu in cel a violentei si a oroarei. Cu toate acestea, filmul nu si-a pierdut esenta si puterea, deoarece este exprimata o alta forma de tensiune.

Ceea ce a avut importanță pentru Nolan nu era viata personala a personajelor lui, daca aveau soții sau prietene înapoi acasă, ci care a fost reactia acestora in fata bombelor căzute în jurul lor. Biografia este neimportantă în astfel de circumstanțe. Publicul este aruncat pe plaja Dunkirk alaturi de personajele filmului, fara ca acesta sa stie prea multe despre ei.

Criticii saluta calitatea economica a filmului lui Nolan, a carui dialog redus contribuie la originalitatea, puterea si succesul acestuia. Este o structura fara prea multe cuvinte, insa extrem de interesanta si profunda.

Concluzia despre Dunkirk din categoria filme 2017

Christopher Nolan le permite personajelor să-și internalizeze frica și emoția , și sa le exprime într-un  comportament cel mai armonios posibil. Internalizarea personajului este unul dintre cele mai importante puncte ale filmului. Desi vedem că soldații au fost loviți de lunetiști invizibili în mijlocul orașului in primele luni ale celui de-al doilea război mondial, Christopher Nolan ia decizia de a evita multe explicatii și de a ne oferi un « Dunkirk » care se concentrează pe experiențele personale ale războiului pe uscat, pe mare și pe aer.