Filme HD: King Arthur – Legenda sabiei (2017)

King Arthur - Legenda sabiei

Partea tehnica pentru King Arthur – Legenda sabiei HD

AKA  – King Arthur

Produs de – Warner Bros.

Tip Ecran – 3D

Calitate: HD DVD

Distribuit in Romania de – Vertical Entertainment

Țara – SUA

Site official – King Arthur: Legend of the Sword

Titlu in engleza – King Arthur: Legend of the Sword

Titlul in romana – King Arthur: Legenda sabiei (2017 HD)

Regizor: Guy Ritchie

Scenariu: Hampton Fancher, Michael Green, Hampton Fancher, Philip K. Dick

Gen:  Actiune/ Adventura / Drama

Companie producatoare: Warner Bros.Pictures, Village Roadshow Pictures, Weed Road Pictures

Actori principali: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Djimon Hounsou

Data premierii 19.05.2017 (Romania)

Locatii de filmare: Snowdonia, Gwynedd, Tara Galilor, Marea Britaniei

Durata: 124 minute

Nota IMDB: 6,9/10

Rezumat King Arthur – Legenda sabiei (filme HD):

Filmul „Regele Arthur: Legenda sabiei”, regizat de celebrul regizor Guy Ritchie, a avut premiera anul acesta în Statele Unite. Avându-l pe Charlie Hunnam în rolul principal, cel care il interpreteaza pe Regele Arthur, si caruia ii revine misiunea de a interpreta mitul si povestea sabiei Excalibur,  in timp ce Jude Law  joaca rolul lui Vortigern (unchiul sau) care va reusi sa conduca imperiul Camelot. In urma asasinatului tatalui sau, Arthur este alungat de la castel in orasul Londinium. Viata lui va fi total schimbata atunci cand ii revine misiunea de a scoate sabia din stanca, moment in care este obligat sa isi recastige coroana si sa isi ocupe tronul destinat.

Recenzia noastra despre filmul HD King Arthur – Legenda sabiei

Alaturi de Village Roadshow Pictures, compania producatoare Warner Bros. Pictures prezinta spectatorilor o noua productie intitulata  “Regele Arthur: Legenda Sabiei”, o creatie unica in regia lui Guy Ritchie, in care intalnim alaturi de actori renumiti: Eric Bana si Jude Law, si alte nume: Djimon Hounsou si Charlie Hunnam, in rolurile principale.

In opinia multor cinefili, filmul este o adevarata incantare cinematografica, cum numai acest regizor putea sa realizeze. Povestea te atrage inca de la inceputul filmului, si devine tot mai interesanta cu actiunea fantezie alaturi de o coloana sonora de exceptie si de efecte speciale foarte reusite.

Poveste regelui Arthur este prezentata intr-o perspectiva diferita, ceea ce adauga un plus la realizarea filmului. Este o abordare originala a clasicului mit a lui Excalibur, unde realizatorul Guy Ritchie a reusit sa exprime si sa umanizeze  intr-o maniera unica clasica legenda medievala britanica,  pe baza unei povesti scrise de David Dobkin si Joby Harold.

Fanii celebrelor povești originale ale Mesei Rotunde, alaturi de un public care își dorește o poveste de acțiune,  vor aprecia acest film fantastic în care celebrul Rege Arthur este prezentat sub forma unui luptator contemporan si foarte carismatic.

Acestea fiind spuse, nu confundati acest film doar cu un « film de popcorn », deoarece acesta ofera mult mai mult. Un simplu exemplu ar fi coloana sonoră incredibilă compusă de Daniel Pemberton, care reușește să adune cu succes audiența în viața regelui Arthur și a oamenilor săi.

In cadrul filmului, actorul  Jude Law reprezinta, de asemenea,  o contradictie care da nastere emotionantei povesti, jucând rolul contraversatului si autoritarului regele al Angliei.

Pelicula HD are cateva defecte, la fel ca multe filme, dar întotdeauna revine stilului original lui Ritchie. Criticii ar putea să nu aprecieze acest lucru foarte mult, dar cred că majoritatea audiențelor trebuie sa o faca. În special, având în vedere că  filmul este în cele din urmă realizat pe baza „Legendei sabiei” – și a „Sabiei” insasi, acesta este filmat și tratat în mod excepțional. Raman memorabile  momentele in care Arthur folosește  sabia la capacitățile ei depline, dar cu toată sinceritatea, aceste scene sunt destul de greu de pus în cuvinte. Dacă privim putin in profunzime, atunci povestea reală a sabiei și a lui  Arthur este foarte puternică. Poate că este ceva pe care creatorii filmului l-ar fi putut lua diferit în considerare, tinand publicul in suspans cu narațiunea.

Cu toate acestea, pe baza anunțului că « King Arthur : Legenda Sabiei » este prima productie din cele șase filme care vor urma, cred că aceasta pelicula nu poate fi ratata, impreuna cu toate momentele de aventura si fantezie care ne sunt oferite ;  acesta ar putea fi doar  începutul unei călătorii epice cu filme din ce in ce mai de senzatie, pe care noi vi le oferim in calitate HD