Happy End – drama 2018 HD

happy end film hd 2017

Partea tehnica pentru Filmul Happy End

AKA  Srecen konec ; Sof tov ; Mutlu Son

Produs de  ARTE France Cinéma

Distribuitorul international Aerofilms

Distribuit in Romania de Independenta Film

Țara Franta, Austria, Germania

Site official Happy End

Titlu in engleza – Happy End

Titlul in romana – Happy End

Regizor: Michael Haneke

Scenariu: Michael Haneke

Gen:  Drama

Companie producatoare: Les Films du Losange (co-production) ; X-Filme Creative Pool (co-production); Wega Film (co-production); Arte France Cinéma (co-production); France 3 Cinéma (co-production); Westdeutscher Rundfunk (WDR) (co-production); Bayerischer Rundfunk (BR) (co-production); Arte G.E.I.E. [fr] (co-production); Arte France (participation) ; France Télévisions (participation) ; Canal+ (participation) ; Ciné+ (participation) ; ORF Film/Fernseh-Abkommen (participation) ; Centre National de la Cinématographie (CNC) (support) ; Pictanovo Nord-Pas-de-Calais (support) ; Région Hauts-de-France (support) ; Filmförderungsanstalt (FFA) (support) CNC/FFA Mini-Traite (support) ; Österreichisches Filminstitut (support) ; Filmfonds Wien (support), Eurimages (support)

Actori principali: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine               Harduin, Franz Rogowski

Data premierii in Romania :  12.01.2018

Locatii de filmare: Franta, Austria, Germania

Durata: 107 minute

Nota IMDB: 7 ,0

Rezumatul filmului HD Happy End

Realizatorul Michael Haneke se întoarce pe marile ecrane cu o dramă despre o familie franceză bogată care trăiește într-un mediu burghez din nordul Franței, ignorând mizeria umană care se desfășoară în lagărele migranților din jurul orașului portuar Calais, la câțiva kilometri de casă.

Regizorul se bazează pe vechile trucuri in ecranizarea „Happy End”, un film in care găsim un maestru australian rece, care se întoarce la obsesiile ce au  bântuit lucrarea sa anterioară , continuând o poveste rămasă nerezolvată în filmul său anterior „Amour”.

Isabelle Huppert o interpretează pe Anne Laurent,  cea care a preluat business-ul de la tatăl ei, Georges (Jean-Louis Trintignant). El suferă de demență incipientă și este așteptat ca si un rege de către servitorii marocani ai familiei, Rachid (Hassam Ghancy) și Jamila (Nabiha Akkari), care sunt supuși periodic condescendenței rasiste. Anne se implică în relatia cu avocatul britanic care se ocupă de o nouă afacere din Marea Britanie: Lawrence, interpretat de Toby Jones. Între timp, fratele lui Anne Thomas (Mathieu Kassovitz) are propriile sale secrete și trebuie să se îngrijească acum de fiica de 12 ani rezultata din căsătoria sa anterioara și să o accepte în familia lor înfiorătoare.

“Happy end” reprezinta o « comedie neagra » in care este excelent ecranizata o realitate tragica, ce indeamna publicul la a se intreaba daca anumite situatii sunt de plans sau de ras. Povestea este trista, insa tehnicile folosite de catre realizator iti ofera senzatia unei pelicule “happy” .

Parerea noastra despre Happy End film Hd din 2017

“Happy End” este o satira in ceea ce priveste prosperitatea europeana burgheza. Este, de asemenea, la fel de captivanta ca si o telenovela inspirata satanic, o dinastie a sufletelor pierdute, conform unor critici.

Filmul repetă aproape toate temele clasice și ideile vizuale ale lui Haneke: disfuncția familială, răzbunarea intergenerațională, suprimarea otrăvitoare a vinovăției și întoarcerea celor reprimați.

Adesea cinematograful lui Haneke este ca si un thriller convențional, iar « Happy End » nu este o excepție. Și totuși, aici există o nouă intrigă de comedie sau chiar o farsă excelenta. Există comedie în Happy End, de tip satiric si glaciar; Observam o scenă in care este prezentata întreaga distribuție, la o mare petrecere de familie, ascultând o performanță muzicală care – chiar și fără sa cunoastem ceva despre  muzician – ar fi absurdă și înșelătoare.

Desigur, cu un film Haneke, ne așteptăm la un final  violent sau șocant. Inevitabil, poate că asta vine de la Huppert. Iar  imaginile finale se gasesc undeva între un râs și un zâmbet. Aceasta este o comedie neagră a unei societati sociopate autentice.

Happy End (2018) trailer HD