👉 Pretul Bitcoin, previziuni pret si adoptie. Concluzii. 🚀


Acest articol face parte dintr-un curs oferit complet gratuit pentru o scurta perioada de timp. Te ajuta sa intelegi bitcoin de la zero, intr-un mod accesibil. Recomand sa fie parcurs integral, partea practica, primele 3 articole, si partea teoretica, articolele 4-9, cu urmatorul cuprins:

  1. Cumpara Bitcoin simplu
  2. Portofel Bitcoin – Wallet – ghid de folosire
  3. Cum faci bani din Bitcoin?
  4. Ce este Bitcoin si cum functioneaza?
  5. De ce sunt Bitcoin bani mai buni?
  6. Minusurile sistemului financiar de azi
  7. Bitcoin – solutie pentru problemele economice
  8. Demontam criticile aduse Bitcoin
  9. Pretul Bitcoin, previziuni de pret si concluzii

9. Pretul Bitcoin, previziuni de pret si concluzii

Am vazut in capitolele trecute care sunt calitatile care fac ca bitcoin sa fie bani mai buni si cum poate el sa fie solutia pentru problemele economice de azi, oferind o alternativa corecta dar si posibilitatea unei investitii profitabile pentru cei care il adopta devreme. Ne punem cateva intrebari importante: Ce a dus la cresterea pretului Bitcoin? In ce directie se duce pretul bitcoin? Cat de mult mai poate creste acesta? Raspunsul la aceste intrebari, previziuni de pret a unor personalitati importante, dar si concluziile acestui curs, in randurile de mai jos.

Grafic BItcoin Chart cu pretul bitcoin actualizat

Pretul bitcoin fluctueaza si poate fi diferit fata de informatiile prezentate in articol, mai degraba mai mare decat mai mic. Cand cititi informatiile tineti cont ca ele se refera la momentul publicarii textului.

Mai jos aveti un grafic bitcoin (chart) cu pretul si alte informatii actualizate. Graficele sunt un instrument excelent pentru a analiza bitcoin, directia pretului, dar si alte informatii fundamentale, dupa cum ati tot vazut in acest curs.. Daca doriti alte grafice, indicatori, pentru orice active, actiuni, metale pretioase sau criptomonede precum bitcoin, va puteti face un cont gratuit pe tradingview, site folosit de majoritatea celor care tranzactioneaza. Daca va inscrieti folosind acest link, primiti pana la 30 dolari, daca si cand treceti la un plan platit.

Pretul bitcoin si profitabilitate lui in perioada 2009-2020

Pretul Bitcoin a crescut deja spectaculos de la momentul cand era doar un experiment (2009) pana astazi cand este un activ cu o capitalizare de piata de 200 miliarde dolari. Daca ne gandim ca doar acum cativa ani (2010-2011) bitcoin era cotat la sub 1 dolar, putem spune ca bitcoin este activul cu cea mai buna performanta din ultima decada. Graficul de pret de mai jos este pus in forma logaritmica (exponentiala) pentru ca altfel, daca ar fi liniar, nu s-ar vedea evolutia de la incept, din cauza cresterilor mari din ultimii ani.

pretul bitcoin grafic logaritmic chart
pretul bitcoin grafic logaritmic chart

Se poate vedea ca pretul bitcoin este, la data scrierii acestui articol, relativ aproape de maximul istoric din decembrie 2017. De fapt, bitcoin a fost profitabil pentru marea majoritate a investitorilor, pretul bitcoin de acum fiind mai mare decat in aproximativ 96% din istoria Bitcoin, toata partea verde a graficului de mai jos:

pretul bitcoin grafic profitabilitate chart
pretul bitcoin grafic profitabilitate chart

Mecanismul din spatele acestei cresteri in pretul bitcoin

Bitcoin a fost gandit de la inceput ca o alternativa la sistemul financiar actual. Atunci cand vorbim de bani, oricare ar fi moneda, nu stim cati sunt in circulatie in prezent, decat eventual o estimare. Cu atat mai mult nu stim cat vor fi in viitor, deoarece bancile centrale emit moneda, cresc masa monetara in functie de politica monetara (a se citi: dupa bunul lor plac). In ceea ce priveste Bitcoin, politica monetara este exacta si transparenta.

Exista maxim 21.000.000 bitcoin. Pana in prezent au fost minate, deci puse in circulatie, marea majoritate, si anume peste 18.500.000 din ele, iar numarul monezilor noi primite de mineri scade la fiecare 4 ani. Astfel, pana in mai 2020 se primeau 12.5 Bitcoin noi la fiecare bloc nou creat iar dupa halvening (injumatatire) se primesc doar 6.25 la fiecare bloc nou creat. In 2024 urmeaza o noua injumatatire.

Astfel bitcoinul devine tot mai greu de creat, mai ales ca pentru el concureaza din ce in ce mai multi mineri, cu putere de procesare in crestere. Din tabelul de mai jos vedem cati bitcoin noi se genereaza pe ani, luand in considerare crearea unui nou bloc la fiecare aproximativ 10 minute, ca acum:

Scaderea numarul de bitcoin emisi influenteaza pretul bitcoin
Scaderea numarul de bitcoin emisi influenteaza pretul

Se vede clar o scadere abrupta a numarului de bitcoin generati pe zi la fiecare 4 ani, fapt ce determina un cost mult mai mare ca azi pentru fiecare bitcoin. In tot anul 2041 toti minerii vor primi bitcoin cat primesc azi in 10 zile. Pretul ridicat de cost de productie (probabil multe zeci de mii dolari, posibil sute de mii per bitcoin) va inseamna si un pret ridicat de tranzactionare.

Pretul Bitcoin pe fond de oferta redusa.

Pe langa faptul ca monedele nou emise sunt in scadere la fiecare 4 ani,, asa cum am vazut, si pentru monedele vechi emise exista o disponibilitate limitata. Doar o parte din acestea sunt puse in vanzare, existand o comunitate mare de persoane care considera ca pretul va creste semnificativ de aici, si care aleg sa tina de monezile lor (HODL). In graficul de mai jos se vede cum numarul de adrese care nu au mutat bitcoin de mai mult de 1 an a ajuns la valori record de 63% in septembrie 2020

adrese care tin de bitcoin de peste 1 an HODL
HODL la valoare record de 63% in septembrie 2020 – sursa lookintobitcoin.com

Daca ne uitam la ce s-a intamplat in anii trecuti, dupa injumatatiri efectul acestei scaderi in emisia de monezi noi se simte (sunt mai putine monezi pe piata – oferta mica) asa ca pretul creste. Pretul mai mare atrage atentia unor utilizatori noi (cerere mare), pretul creste mai mult pana se atinge un varf al acelui ciclu. Deci altfel spus Bitcoin are programata in el aceasta politica monetara care face ca la cativa ani sa existe cicluri, socuri de oferta (scadere de monede noi si vechi disponibile) si cerere (utilizatori noi) lucru enuntat si de Satoshi Nakamoto inca de la inceput. Mai jos este un citat pe care l-am mai dat dar este foarte important pentru intelegerea acestui mecanism:

In acest sens, [bitcoin] este mai apropiat de un metal pretios. In loc sa se schimbe cantitatea pentru a pastra acelasi pret, cantitatea este predeterminata si pretul se schimba. Pe masura ce numarul de utilizatori creste, valoarea per moneda creste. Are potentialul unor bucle de reactii pozitive: numarul de utilizatori creste, pretul se mareste, fapt care poate atrage alti useri care sa beneficieze de cresterea valorii.

Satoshi Nakamoto in 2009,

Este adevarat, pe drumul acesta parcurs de Bitcoin exista fluctuatii de pret, cu atat mai mult acum cand este la inceput. Insa fluctuatiile anterioare (plus minus) ajung sa fie nesemnificative cand se atinge un nou nivel de pret. De exemplu pentru cineva care a luat cu 10 dolari un bitcoin nu a mai contat ca a scazut la 30 dolari dupa ce a crescut la 100 dolari. La fel daca il luati la 10.000 dolari nu conteaza o fluctuatie de cateva mii pe Bitcoin daca ulterior ajunge la 100.000 dolari sau mai mult. Astfel de fluctuatii sunt normale cand investesti. Si aurul creste apoi scade iarasi creste. La fel si actiunile si alte investitii. Important este ca la Bitcoin trendul este in sus. Nimeni nu garanteaza ca Bitcoin va fi 100.000 sau 1.000.000 dolari. Insa daca te uiti pe istoria pretului Bitcoin este evidenta directia pe care o are.

Modelul stoc/flux (stock to flow) si pretul Bitcoin

Un investitor institutional, cunoscut sub pseudonimul Plan B @100trillionUSD pe Twitter, a creat un model in care arata legatura dintre raritatea bitcoin si pretul lui. Am stabilit ca raritatea este una din calitatile bitcoin, dar cum poate fi ea cuantificata? Aurul si argitul sunt la randul lor metale rare, fiind greu de produs. Exista costuri atasate minatului de aur si argint, care nu pot fi „pacalite” si care influenteaza productia si pretul lor. La fel, cu bitcoin exista un cost al productiei unui bitcoin, care nu poate fi falsificat. Acesta inseamna energie electrica, putere de procesare si alte cheltuieli.

Greutatea producerii de aur, argint sau bitcoin poate fi exprimata prin raportul dintre stoc (cat din acel bun este pe piata azi) si flux (cantitatea care poate fi produsa pe an). La aur spre exemplu acest raport este 190,000 tone/3,260 tone adica 58,3 , altfel spus anul asta se mineaza a 58-a parte din totalul aurului. La argint raportul stoc/flux (SF) este 33,3. Aceste cifre sunt aproximative, putand fi ani cu productie mai mare sau mai mica, dar tot pe acolo.

La Bitcoin, lucrurile nu sunt aproximative, ci exacte. Stim exact stocul, si stim si cati bitcoin primesc minerii anul acesta, deci raportul SF se poate calcula imediat. Acum, dupa halveningul din mai 2020, bitcoin are un raport SF de 53 deci se apropie de cel al aurului. Punand pretul bitcoinului pe grafic, precum si raportul SF observam ca exista o legatura intre pret si acest indicator, pretul crescand impreuna cu cresterea rezultatului SF, bineinteles cu fluctuatiile de rigoare, asa cum se vede in graficul urmator (cu rosu pretul bitcoin, cu albastru zona de previziune pret conform modelului stoc/flux)

pretul bitcoiului conform modelului stoc flux
pretul bitcoiului conform modelului stoc flux | sursa PlanB @100trillionUSD pe Twitter

Asta arata ca, atata vreme cat modelul continua sa fie corect, pretul bitcoinului va fi in jurul valorii de 90.000 dolari pe bitcoin in urmatorii doi ani, crescand ulterior. La urmatorul halvening, in 2024, bitcoin va depasi consistent raportul SF al aurului, facandu-l, conform modelului, mai rar si mai valoros.

Interesant este ca si capitalizarile aurului sau a argintului respecta modelul acesta, valoarea lor totala de piata fiind in zona in care raportul SF le plaseaza. Se poate spune ca acest rapor arata cat de valoros este un bun.

Legatura dintre pretul Bitcoin si valoarea energiei cheltuite.

In doua articole publicate pe platforma Medium, Charles Edwards arata legatura dintre pretul de productie al Bitcon, costul electricitatii si pretul la care acesta se tranzactioneaza. Se observa o relatie importanta intre acestea, pretul bitcoin fiind peste costul electricitatii necesare productiei unui bitcoin. Chiar daca scade sub, pentru o scurta perioada, isi revine. Asa a fost in criza de lichiditate din martie 2020, cand toate activele (aur, actiuni si bitcoin) au scazut. In graficul de mai jos vedem un canal rosu in care partea de jos reprezinta pretul mediu al electricitatii necesare pentru productia unui bitcoin iar partea de sus reprezinta pretul minerilor (cu toate celelalte costuri, echipamente, chirii, salarii). Cu albastru avem pretul Bitcoin. Exista zone de rosu pronuntat in care minerii sunt neprofitabili, dar pana la urma pretul se duce in zona profitabilitatii.

costul de productie si relatia cu pretul bitcoin
costul de productie si relatia cu pretul bitcoin

Costurile de productie bitcoin vor creste cu fiecare injumatatire (recompensa scade) dar si prin intrarea mai multor mineri care se vor lupta pentru un numar din ce in ce mai mic de Bitcoin. Deci pretul bitcoin este sortit sa creasca pe termen lung, cu fluctuatiile de rigoare, pe termen scurt. Vedem ca acum suntem in zona rosie, deci in aceasta logica, pare a fi un moment bun de cumparat Bitcoin. Pentru mai multe detalii despre relatia intre energia depusa si valoarea corecta a unui bitcoin, despre costul de productie, costul electricitatii si relatia dintre ele si pretul bitcoin, recomand si citirea celor doua articole mentionate realizate de Charles Edwards, aici si aici (in engleza).

Ca o concluzie importanta a acestor texte, pretul bitcoin depinde, pe langa stoc/flux si de valoarea energiei depuse, in jouli (unitate de masurare a energiei ) sau altfel spus munca depusa pentru producerea de bitcoin. Intradevar, exista multe chestii rare, de exemplu, forme de arta precum o banana lipita de perete, dar pentru ca efortul pentru replicarea unei astfel asa zise de forme de arta este mic, valoarea ei reala tinde spre zero. In cazul bitcoin, din contra, se depune tot mai mult efort pentru producerea lui, si din ce se vede, acest trend va continua.

arta usor de replicat, nu necesita munca depusa
arta usor de replicat, nu necesita munca depusa

Pretul Bitcoin si adoptia

Ca si adoptie suntem la inceput. Inca nici 0,1% din populatie nu detine Bitcoin. Asa ca, pentru cine cumpara Bitcoin acum are un avantaj fata de ceilalti mai mult de 99,9% care vor investi mai tarziu. Si o adoptie de 1% ar face pretul sa cresca de 10 ori, sau mai mult (datorita celor care tin de monezi). Daca Bitcoin isi continua drumul si ajunge sa cuprinda mai multe din functiile pe care banii le au, valoarea sa va fi mult mai mare ca azi. Spre exemplu daca egaleaza aurul ca si capitalizare de piata, valoarea unui bitcoin ar fi undeva la 500.000 usd. Si exista persoane care considera ca asta ar fi doar un pas pe drumul Bitcoinului. In graficul de mai jos se poate vedea cat de mic este Bitcoin, azi, comparat cu alte active. Si in grafic nu apar bancile, imobiliarele, piata de derivative si multe altele.

capitalizare bitcoin versus alte active

capitalizare bitcoin versus alte active in Iluie 2019 | sursa bitcoinira.com

Tot mai multi oameni vor fi incurajati sa iasa din alte investitii, actiuni, aur, poate si real estate, pentru a beneficia de cresterea de pret pe care o ofera bitcoin. Deja fonduri de investitii imense cocheteaza cu ideea de a investi o parte din activele lor in Bitcoin. Firma Microstrategy despre care am vorbit deja ca a cumparat peste 34.000 bitcoin e doar inceputul. Investitori institutionali, mari universitati detin deja Bitcoin. Ca si fapt divers, sunt atatia de putini bitcoin, incat nu sunt suficienti pentru ca milionarii planetei sa aiba cate unul. Si am vazut ca un procent mare nu sunt de vanzare. Deci cursa pentru bitcoin, a inceput. Tu cum te pozitionezi?

Previziuni pret Bitcoin

Pretul Bitcoin a crescut deja mult, de la centi la peste 10.000 usd cat este astazi. Multi isi pun intrebarea cat poate sa mai creasca iar asta a facut sa apara diferite previziuni de pret, unele bazate pe modele, precum cel de stoc/flux (SF) si altele bazate pe intuitie sau pe alte motive, precum pietele pe care Bitcoin ar putea sa le depaseasca sau din care sa preia investitori.

Una din cele mai mentionate este piata aurului, considerandu-se ca bitcoin are suficiente calitati pentru a deveni un depozitar de valoare, asa cum este aurul azi. Ca argument, bitcoin este varianta mai moderna, mai atractiva pentru generatiile tinere, care prefera aurul digital, tehnologia, celui fizic. Calitatile si capacitatea de dezvoltare ale bitcoin le depasesc pe cele ale aurului, dupa cum am vazut in capitolele anterioare. Capitalizarea bitcoin (tot bitcoin prezent pe piata x pretul pe unitate) este de 200 miliarde. Deci Bitcoin mai are mult loc de crescut pana sa ajunga aurul, cu ale lui 10 trilioane.

Este aurul urmatoarea tinta a pretului bitcoin?
Este aurul urmatoarea tinta a pretului bitcoin?

Dintre predictiile de pret, cele mai interesante sunt:

Chamath Palihapitiya, fost director la Facebook in perioada de inceput, gestioneaza acum un fond de investitii si detine bitcoin, si prin acest fond si ca persoana fizica. Intrebat care considera ca va fi pretul bitcoin in viitor, acesta a spun ca va atinge 100.000 in urmatorii 3 ani si 1.000.000 dolari pana in 2037.

„[Bitcoin] are potentialul de a fi comparabil cu valoarea aurului. El este o protectie buna si un depozitar de valoare impotriva regimurilor autocrate, impotriva infrastructurii bancare, ce sunt corozive fata de cum ar trebui sa functioneze lucrurile”

Chamath Palihapitiya, intr-un interviu.

Tim Draper, un investitor miliardar, care a investit devreme in Skype, a cumparat 30.000 bitcoin pusi in licitatie de statul american. El a facut in 2014, o previziune ca pretul bitcoin va atinge 10.000 dolari pana la inceputul lui 2018, ceea ce s-a si intamplat. La data previziunii, pretul era 400 dolari. Mai nou, Tim Draper a prezis ca BItcoin va atinge 250.000 dolari pana la sfarsitul lui 2022.

Gemenii Winklevoss, cei care au cumparat 90.000 bitcoin cu banii primiti de la Mark Zuckerberg pentru implicarea lor in proiectul Facebook, considera ca Bitcoin poate ajunge fara probleme la o capitalizare de piata totala de $5 trilioane pentru Bitcoin, ceea ce ar insemna un pret de peste 250.000 dolari pentru fiecare moneda.

Plan B, statisticianul anonim care a generat modelul stoc/flux (SF) despre care am vorbit mai sus, considera ca bitcoin poate ajunge la un pret de 90.000 dolari pana la sfarstul lui 2021 si 280.000 dolari pana la sfarsitul lui 2025. Cele doua predictii tin cont de raportul SF care aduce bitcoin aproape de raportul SF al aurului in ciclul 2020-2024 si il depaseste semnificativ dupa 2024. Pe termen lung, bitcoin ar putea ajunge la peste 100 trilioane capitalizare totala, pe masura ce rapportul SF se va dubla la fiecare 4 ani. Asta ar pune bitcoin la un pret de aproape 5.000.000 dolari pe unitate.

Mark Yukso, investitor miliardar, fondator al Morgan Creek Capital, considera ca bitcoin poate ajunge pana la 400.000 dolari, doar tinand cont de faptul ca bitcoin este echivalentul aurului, fara a include celelalte utilizari ale bitcoin (payments, tranzactii, servicii bancare). El considera ca bancile devin invechite, nefolositoare, odata cu inventarea Bitcoin. Nu a dat un termen in care acest scenariu s-ar putea intampla.

Dupa cum vedem, previziunile se inscriu in aceeasi nota, nimeni nu spune ca bitcoin va fi 2500 sau 17000 peste 3 ani. Drumul pe care a pornit bitcoin este, insa, cu suisuri si coborasuri. Trebuie sa fii puternic mental, sa ai o capacitate de autocontrol ridicata, sa rezisti alternantei perioadelor verzi si rosii, cresterilor si scaderilor.

Unii oameni au un apetit mai mare de risc si castig, altii mai mic. Cred totusi ca fiecare trebuie sa aibe macar o parte din avutia lor in bitcoin, pentru acea varianta in care Bitcoin reuseste. Riscul cel mare si-l iau cei care raman in urma si pierd trenul bitcoin. Cei care il ignora si nu au timp sa citeasca. Cei care il denigreaza fara sa il inteleaga.

Se mai spune ca bitcoin are un potential asimetric. Daca investesti 1000 dolari azi (iei 0.1 bitcoin) si se duce la zero, ai pierdut 1000 dolari. Daca insa se duce la 200.000, 400.000 sau mai sus, aa cum am arata ca este posibil, castigi 20.000, 40.000 sau mai mult din acei 1000 dolari. Privind catre cine investeste azi in bitcoin, semnalele sunt ca nu se duce la zero, ci din contra.

Concluzii la finalul cursului „Bitcoin Explicat Simplu”

Am ajuns la finalul cursului si sper ca am reusit, cu aceste randuri, sa clarific niste aspecte legate de bitcoin, sa raspund la unele intrebari pe care le aveati. Este foarte multa informatie, pe care am incercat sa o condensez in aceste 9 capitole, asa ca recomand sa reveniti, sa recititi, sa experiemntati ghidurile practice din primele 3 capitole.

Voi adauga periodic alte articole, asa ca nu este rau sa va abonati la pagina noastra de facebook, cu activarea notificarilor, pentru a sta la curent cu ultimele noutati. Daca v-a placut si v-a fost de folos si doriti sa sustineti activitatea site-ului, puteti face asta in doua moduri. Raspanditi vorba printre prietenii vostrii, pe retele sociale sau pe alte site-uri, aveti aici linkul catre acest curs, sau folositi butoanele de share de pe pagina (dreapta pe desktop si jos pe mobil)

https://splay.ro/bitcoin/

Totodata puteti dona bitcoin folosind aceasta adresa de mai jos sau scanand codul QR:

btc donatie nou
bc1qc3aj27f7lggahwv438u077y9q5gl3zm5u6ykyy

Revenind la concluzii:

Suntem la momentul T=0. Putem schimba sistemul putred in care bancile si guvernele intreprind activ actiuni prin care iti distrug avutia. Azi avem unealta necesara acestei schimbari: bitcoin este un sistem corect si transparent. Cu bitcoin iei din puterea guvernului de a cheltui pentru clientela politica, de a da bani pentru salvarea bancilor comeciale care fac investitii proaste.

Alegand bitcoin, te feresti de devalorizarea indusa de imprimarea de bani fara acoperire, o diluare a puterii de cumparare a noastra, a tuturor, realizata prin inflatie, cu alte cuvinte furt. Cu bitcoin doar tu iei decizia ce se intampla cu banii tai, stii exact cati sunt si cati vor fi maxim. Ai acces la bani ai caror economie se bazeaza pe energie electrica, putere de procesare, munca si matematica. Investind in bitcoin, ai actiuni in noul sistem financiar care deja inghite, usor, usor, sistemul invechit, fiind evident mai bun.

Bitcoin sunt banii viitorului, bani digitali, bani programabili care pot fi imbunatatiti in moduri inca nestiute azi. Bitcoin are potentialul de a schimba lumea si a oferi pe partea financiara (care e ramasa in urma) o revolutie similara cu cea pe care a oferit-o internetul in comunicare si acces la informatii.

revolutia bitcoin, pret, previziuni, adoptie
revolutia bitcoin

Aceasta revolutie tacuta, care se intampla zi de zi, se face doar prin cumpararea si pastrarea bitcoinului. E o revolutie fara violenta, in care fiecare nou utilizator ne aduce cu un pas mai aproape de un sistem financiar corect, in care exista o separare a banilor de stat. In vremurile vechi, oamenii au ales ce bani sa foloseasca si le-a fost mai bine asa decat este azi. Va invit sa participam impreuna la aceasta revolutie, cumparand bitcoin.

„Banii sunt in mod absolut la fel de fundamentali pentru vietile noastre ca religia, si pentru multi oameni, sunt cu mult mai fundamentali pentru vietile lor ca religia. Afecteaza modul in care viata ta se intampla. Alegerile pe care le faci legate de bani dicteaza ramificatiile vietii tale si a celor din jurul tau. Asa ca, sa ai o institutie precum banii atat de controlata de o entitate centrala – printr-un monopol – este absurd. Este imoral. Ar trebui sa scapam de asta!

Erik Voorhees, CEO ShapeShift.

P.S. Aventura ta Bitcoin nu ar trebui sa se incheie aici. Mie unuia bitcoin mi-a schimbat viata in multe feluri, de la a intelege mai bine ce se intampla in jurul meu, pana la modul in care iau deciziile zilnice azi, gandind pe termen lung. Aceasta schimbare a avut loc citind si invatand de la persoane implicate in bitcoin. Nu pot sa subliniez destul cat de importanta este acest drum, al educatiei economice reale, care nu se invata deloc la scoala, al intelegerii sistemului in care ne aflam si al solutiei pe care o avem la indemana.

Am pregatit o lista de 100 conturi pe care eu le urmaresc pe twitter, o lista de 30 articole in domeniu pe care le poti citi in timp, o lista cu cateva carti despre bitcoin dar si despre economie in general, pe care le recomand. Am mai adaugat linkuri catre documentare despre bitcoin si interviuri importante. Toate acestea le primesti gratuit cand dai „subscriu!” la lista noastra, introducandu-ti detaliile in formularul de mai jos:


Multumesc ca ai avut rabdare cu mine, si felicitari ca ai rezistat pana acum!

Spor la facut bani!

Astept comentariile 🙂

multumesc ca ati citit cursul bitcoin explicat simplu
Multumesc ca ati citit cursul „Bitcoin Explicat Simplu”

Capitolul anterior: 8. Demontam criticile aduse Bitcoin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *